Bakgrunden

Bakgrunden till vårt livräddande företag!

Redan i årskurs 6 startade Johan Månsson Christell ett projekt i skolan. Han undrade hur många elever och lärare som var kunniga i hjärt- och  lungräddning (HLR) på hans skola. Detta blev betydligt mer omfattande än han någonsin trott. Skolverket säger; – Alla elever ska få grundläggande utbildning i HLR och första hjälpen innan de gått ut årskurs 9. Detta hade skolan ifråga inte skött. Kunskapen hos lärarna var ytterst bristfälliga och i de flesta fall helt obefintlig. Dessutom hade det varit så ganska länge. Eftersom dessa frågor ligger högst upp på Johans intresselista så valde han att gå vidare med informationen till ansvariga politiker och tjänstemän i sin kommun. Han kontaktade därefter stora företag och organisationer i branschen som var villiga att hjälpa till i hans projekt med att Hjärtsäkra Höör.

Höör har nu valt att utbilda  HLR/förstahjälpen instruktörer speciellt idrottslärare och fritidspedagoger. Dessa instruktörer utbildar nu i sin tur elever och lärare i HLR och förstahjälpen. Johan har också fått igång återkommande s k “Blåljus-dagar” för alla elever i årskurs 7 i sin kommun. På dessa dagar samlas polis, räddningstjänst, ambulans, väktare och andra viktiga samhällsfunktioner för att utbilda eleverna i olika säkerhets frågor.

Johans arbete har också lett till att kommunen har engagerat sig och hjärtstartare har blivit utplacerade på en rad olika ställen. Med sin enorma kunskap och engagemang har Johan konsultat kommunen i deras viktiga arbete, med att få en hjärtsäker kommun. Idag arbetar Johan utöver med företaget som undersköterska samt pluggar på yrkeshögskolan till Säkerhets- och trygghetskoordinator.
Läs eller Ladda ner artikeln om Johan i Aftonbladet (.pdf)

Den 25:e November 2014

drabbades Katharina Lindoff av ett oväntat hjärtstopp i hemmet. Tack vare den kunskap som Katharinas 15-åriga son Jonathan fått av Johans projekt så kunde han den dagen rädda livet på sin mamma.

Johan och Katharina märkte fort att dom kompletterade varandra väldigt bra. Katharina som Leg. Specialist sjuksköterska och vårdlärare och Johan med sitt brinnande intresse för akut omhändertagande och med sitt kända namn i branschen. Bestämde de sig nu för att starta sitt livräddande företag First Aid Medical.

Läs eller Ladda ner artikeln om Katharinas sons insats i aftonbladet (.pdf)

slider1